Ervaringen

Esther

Wauw! Wat een bijzondere dag. Wat een heerlijke dag. Wat een intense dag. Wat een magische dag. Wat een prachtige dag. Onder leiding van Vincent Nijman en Karen Scheffers. Wat een veilige sfeer wisten zij neer te zetten. Wat een betrokkenheid en bekwaamheid.  Een dag met als thema “grenzen”.

Zwaar onder de indruk van wat er vandaag geheeld mocht worden bij alle aanwezigen. Bij iedereen was het “spot on”. Ook bij mij persoonlijk. 

Nu, een paar uurtjes later, ervaar ik innerlijke rust en blijdschap. Zag ik mijzelf net in mijn woonkamer dansen. Stond ik luidkeels te zingen in de keuken. Om nu heel rustig op de bank te zitten. Diep gezakt in mijzelf. Dankbaar dat ik daar mocht zijn vandaag. Om zelf ook weer een flinke stap verder te komen in mijn eigen proces. Dankbaar dat ik van boven de sturing mocht ontvangen mijzelf hier voor op te geven. Dankbaar voor alle aanwezigen vandaag.

Monique

Lieve Vincent en Merel, Wat een mooie mensen zijn jullie! En wat was het een geweldige en mooie ervaring in een warme, veilige, liefdevolle omgeving! Hartelijk dank! Ook aan de anderen.

Een liefdevolle groet,

Van een opgeruimde en veel lichtere Monique

Tanja

Ik werd door een vriendin gevraagd om mee te gaan naar de workshop “Heling van de ziel”. “Echt iets voor jou”. En zo gezegd zo gedaan. Ik ben er open en nieuwsgierig ingegaan en het heeft mijn stoutste dromen overtroffen.

Ik vond het erg prettig dat ik in het veld en de opstelling mocht stappen als ik dat voelde. Er zijn bij een ieder diepe stukken geheeld en ik mocht mijn verloren zielsdelen weer omarmen. De workshop is voor mij een grote stap naar heelheid. Dank en Dankbaar.

Ilknur

Ik heb deelgenomen aan Heling van de Ziel; kort gezegd, een combinatie van een familieopstelling met Sjamanistische invloeden. De titel en de omschrijving spraken me erg aan maar ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten. 

Uiteindelijk was het een bijzondere ervaring waarbij ik het heel fijn vond dat ik, anders dan bij familieopstellingen, niks verbaals hoefde in te brengen. Het enige wat de deelnemers moesten doen is een plek innemen in de (mooie) ruimte en de rest ging (bijzonder genoeg) vanzelf. De voorbereiding van Vincent en de warme benadering van hem en zijn assistente Chantal, maakten dat ik me veilig voelde om mezelf helemaal over te geven aan het (helings)proces. Ook vond ik het heel fijn dat er nazorg werd geboden, waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt. 

Voor mijzelf zeker voor herhaling vatbaar en een aanrader voor een ieder die zonder te praten, in een veilige omgeving en fijne mensen wil werken aan het helen van trauma’s.

Astrid

Ik heb bij Vincent en Merel de heling van de ziel middels een opstelling gedaan in hun mooie en veilige ambiance in Fort Vreeswijk.
Ik ben zeer onder de indruk van wijze waarop zij dat doen. Vol respect voor mens, dier en aarde nodigen ze je met liefde uit je open te stellen voor dat wat komen gaat. En het resultaat was verbluffend. Wat een rijkdom om in contact met je ziel te mogen zijn. Ook weer opnieuw met delen die lange tijd geleden afgescheiden waren. Ik ben dankbaar voor deze ervaring en heling en ik raad het een ieder aan. Namasté Astrid

Anoniem

Tijdens een Heling van de Ziel dag vertelde ze me dat ze een aandoening aan haar zenuwstelsel heeft waar doktoren zich geen raad mee weten. Ze had voortdurend wisselende klachten (waaronder MS achtige klachten) en pijn.

In haar verhalen kwam meerdere keren een verwijzing naar haar roots en een oma naar voren. We hadden die dag tijd over. Het was zo duidelijk aanwezig dat ik haar vroeg of ze open stond voor een experiment en er met behulp van een opstelling naar te kijken.

Toen ze naast me kwam zitten voor een kort vraaggesprek over het onderwerp vertelde ze me meer en bleek dat ze zelfs vernoemd was naar haar oma. Een bepaald patroon van gebeurtenissen was ook bij oma ontstaan en liep op onverklaarbare wijze verder naar beneden de familielijn door. De verstrikking was onmiskenbaar. Het lot van oma was overgenomen en soms kan een vernoeming daar aan bijdragen. De identiteitsverwarring was compleet. De aandoening stond ook stevig in de opstelling en had lijntjes lopen naar zowel oma als de client, als een soort driehoek.

Wat er gebeurde toen oma haar lot op zich nam en de verstrikking van de client werd verbroken was haast magisch. Ze schudde met haar hoofd alsof ze uit een soort droom ontwaakte, dit moment hield even aan. Haar lichaam reageerde heftig toen ze allerlei vastgezette energie begon los te laten. De aandoening stond nog steeds goed maar had wel het gevoel dat de lijntjes waren veranderd, alsof ze los was van de client. Het was heel mooi om te zien dat na de opstelling haar gezicht een andere uitstraling had.

’s avonds berichtte ze dat ze zich heel moe en leeg voelde. Ze had het gevoel dat er iets bij haar weg was. Ik heb haar teruggeschreven dat dat logisch leek en hoe mooi het is dat er een leegte is die ze nu kan vullen met zichzelf, haar pad en haar licht.