Technieken

Kyoto Systemic Soul Retrieval®

Kyoto Systemic Soul Retrieval® is een unieke combinatie van Familieopstellingen, Trauma therapie, Soul Retrieval en Sjamanistische heling technieken- en riten. Bij het inzetten van deze methode worden deze technieken in een vast proces doorlopen.

Familieopstellingen

Familieopstellingen is een methode waarmee de diepliggende oorzaak van een patroon, probleem of ziekte bij b.v. een persoon of organisatie zichtbaar kan worden gemaakt door deze op te stellen in een ruimte. Dit gebeurt met behulp van objecten of personen. Beiden worden gebruikt als tijdelijke container voor energie die verbonden is met een element. Alles wat bezield is kun je opstellen, wat in principe alles is wat een naam heeft. Dit gegeven wordt gebruikt bij Heling van de Ziel.

Literatuur:
De verborgen dynamiek van Familiebanden, Bert Hellinger
Liefde in uitvoering, Lidwien van Wissen
Beelden van de Ziel, Daan van Kampenhout

Soul Retrieval

Soul Retrieval is een Sjamanistische techniek waarbij een Sjamaan verloren zielsdelen met behulp van trancereizen onder begeleiding van krachtdieren en spirithelpers terughaalt en thuisbrengt bij een client.

Literatuur:
Soul Retrieval, Sandra Ingerman
De Weg van de Sjamaan (The Way of the Shaman), Michael Harner

Traumawerk

Trauma heeft een biologisch aspect. Energie zet zich vast in het lichaam en ontregelt het autonome zenuwstelsel, met een uiteenlopend spectrum aan symptomen; van lichamelijke klachten en ziekte tot angsten en paniekaanvallen. De vorm van Trauma therapie die we gebruiken ligt dicht bij Somatic Experiencing (Peter E. Levine) en zorgt ervoor dat de ‘trauma energie’ op een veilige manier ontlaadt waardoor het autonome zenuwstelsel kan ontspannen.

Literatuur:
De Tijger Ontwaakt, Peter E. Levine
De Stem van je Lichaam, Peter E. Levine
Mijn Lichaam, Mijn Trauma, Mijn Ik – Franz Ruppert & Harald Banzhaf